Kandidater til Fanafdelingens bestyrelse

Generalforsamlingen er Fanafdelingens højeste myndighed. Her vælges de personer til bestyrelsen, der skal varetage medlemmernes interesser.

For at give alle kandidater, der har meldt sig på banen, en mulighed for at komme til orde, så har Fanafdelingen her på hjemmesiden givet plads til dette.

Til den kommende generalforsamling har flere kandidater meddelt deres kandidatur før den deadline, der var sat for at få mulighed for at præsentere sig selv. Her er der flere, der allerede sidder i bestyrelsen. Men der er også kommet en række nye kandidater på banen. Du kan læse om dem her i artiklen.

Man kan naturligvis stadig melde sit kandidatur på selve generalforsamlingen.

 

POST SOM FORMAND
Lars B. Petersen, nuværende formand. Genopstiller.
Valgt til bestyrelsen til GF i 2022 og genvalgt i 2023.

Twitter: https://twitter.com/LBOP_NNIT

Forhold til Brøndby IF
Ligesom dig, så elsker jeg Brøndby IF, vores historie og vores fællesskab.

På vores generalforsamling den 7. september, søger jeg genvalg som Formand. Siden marts 2022 har det været et kæmpe privilegie at varetage denne rolle, og jeg har passionen, energien og ideerne til at fortsætte i en periode mere. Der er nemlig meget mere vi sammen kan opnå endnu.

Jeg håber du vil tage del i Generalforsamlingen. Og jeg sætter stor pris på din stemme. Uanset om den er på mig eller ej. Mange tak.

Motivation for at stille op
Sammen med det brede fællesskab, var jeg tæt på processen omkring udarbejdelsen og forhandlingen af værdiaftalen i 2023. Aftalen er et godt udgangspunkt for vores samarbejde med klubbens ejere og daglige ledelse, men vi må aldrig slippe vores fokus på bevarelsen af vores værdier. Som jeg betragter værdiaftalen som en start, men bestemt ikke en slutning.

I den forgangne periode som formand – siden jeg blev genvalgt i marts 2023 – har jeg indgået i et tæt samarbejde med vigtige interessenter i og omkring klubben. I den kommende periode vil jeg sammen med en aktiv bestyrelse gøre alt hvad jeg kan for at skabe resultater for Brøndby fans og Brøndby fællesskabet generelt.



POST SOM NÆSTFORMAND
Peter Bjergsted Schiewitz, nuværende næstformand. Genopstiller.
Valgt til bestyrelsen til GF i 2020, 2021, 2022 og 2023.

Twitter: https://twitter.com/BjergstedPeter

Forhold til Brøndby IF
Jeg har fulgt Brøndby siden midt/slut 80’erne og har igennem tiden haft en aktiv rolle i en del fanrelaterede ting som fx opstarten af Sydsiden (dengang Faxe-tribunen) samt opstart af Brøndby Tifo.

Har været capo på tribunen (i 90’erne og 00’erne) og har arrangeret et hav af ture i Danmark og Europa.

Er til dagligt ansat som administrator i Brøndby Support, er frivillig i Hytten samt frivillig Næstformand i Fanafdelingen. Siden taktstokken i slut 00’erne blev givet videre til yngre kræfter på Sydsiden, har jeg haft sæsonkort til langsiden.

Jeg kom ind i bestyrelsen i Fanafdelingen i 2020 efter at være blevet opfordret til det af den daværende formand, og har siden 2021 siddet som næstformand. Her har jeg indgået i et godt formandskab med først Claus Billehøj og nu Lars Petersen.

Motivation for at stille op
Jeg prøver i min rolle som næstformand at tale den brede fanfællesskabssag, og jeg er primært en af dem, der arbejder bedst i kulissen bagved med at få tingene til at lykkes. Jeg føler en stor forpligtelse for, at jeg med min mangeårige baggrund i fanmiljøet er med til at drive og styrke Fanafdelingen.

Angående vores ejerskab, så er jeg generelt ikke fan af flerklubs-ejerskaber i fodbold, og slet ikke det der er endnu værre med klubber ejet af olie-stater eller energidrik-producenter. Vi står dog i en fodboldverden, der i dag ser markant anderledes ud end tidligere, og her skal vi forsøge at styrke klubben, så godt vi kan uden dog at gå på kompromis med klubbens værdier.

Når nu ejerskabet er, som det er, så ser jeg en styrke i, at vi har lykkes med at indgå en, i fodboldverdenen, unik aftale mellem klub og fans og dermed går forrest, som Brøndby IF altid har været kendt for. Det betyder vi har en aftale, hvor vi kan holde det nye ejerskab op på de ting, der er vigtige for os, der har fulgt klubben i mange, mange år.



POST SOM KASSERER
Aske Stentoft, nuværende kasserer. Genopstiller.
Valgt til bestyrelsen til GF i 2021, 2022 og 2023.

Twitter: https://twitter.com/Stentoft01

Forhold til Brøndby IF
Ærkekøbenhavner med blå-gult hjerte. Fra jeg var ca. 12, begyndte jeg med min bedste ven at tage toget og trave det sidste stykke til Brøndby Stadion. Point of no return.

Jeg kom ombord lige før klubbens første nedtur startede. Hvor alvorligt det var, det fattede jeg ikke helt. Men jeg holdt fast og alvorlige år blev afløst af tre mesterskaber på stribe og Champions League, som jeg anser som klubbens sportslige højdepunkt. Men kapløbet igennem 00’erne var med til at føre os konkursens rand. De svære år op til dette, styrkede mine følelser for klubben.

Nu er jeg så de sidste år kommet til et sted i livet, hvor mine børn er så store, at de forstår fodbold er meget mere end sejre – det har de som brøndbyfans i hvert fald måtte lære. Men deres følelser for Brøndby har jeg med glæde konstatere er givet videre. Og at kunne dele de mange oplevelser og følelser med dem, ikke mindst på de ufattelige mange udebaneture, er det der uden tvivl står stærkest for mig og i mit forhold til Brøndby.

Motivation for at stille op
Jeg stillede første gang op i 2021, med fokus på Fællesskabsbilletterne, som jeg anser som en vigtig del af det frivillige arbejde. Noget jeg stadig varetager i samarbejde med klubben.

2023 er det mest markante år i klubbens historie ift. vores fællesskab. Den hidsige debat var enormt følelsesladet. Men igennem de mange debatter og arrangementer vi fik stablet på benene, så føler jeg vi i FA med en insisteren på at debattere i ’den virkelige verden’, bidrog til at sikre Fællesskabet ikke smuldrede helt. Trods de mange hårde ord der kom. En næsten smertefuld proces i kampen for at lande en Værdiaftale, kulminerede ved afstemningen i juni sidste år.

Men trods den store tilslutning til aftalen, så er noget stadig for altid forandret. Dels fordi den på mange måder ikke indeholdte meget af det vi også gerne ville have med. Men også fordi der altid vil være et ’før’ og ’efter’. Og jeg vil gerne bidrage til at det ’efter’ også er noget mine egne børn engang selv stolt kan give videre.



SYV POSTER SOM MENIGT BESTYRELSESMEDLEM

Michael Haddar, nuværende bestyrelsesmedlem. Genopstiller.
Valgt til bestyrelsen til GF i 2019, 2020, 2021, 2022 og 2023.

Twitter: https://twitter.com/Haddifax

Forhold til Brøndby IF
Jeg har haft det privilegie at have været en del af Fanafdelingens bestyrelse siden begyndelsen i 2019.

I min første tid i bestyrelsen, havde jeg fornøjelsen af at arbejde sammen med Henrik Worsøe, der blandt andet talte om ”de 13 andre dage” – hvordan kan vi aktivere vores fantastiske fællesskab, når der ikke lige er en hjemmekamp?

Den indgangsvinkel har i høj grad inspireret mig og mit arbejde i Fanafdelingen. Jeg er stolt over alt det gode sociale arbejde, vi har fået stablet på benene i samarbejde med blandt andre Mødrehjælpen, Agger Foundation, Red Barnet og Dansk Folkehjælp.

Motivation for at stille op
Jeg ønsker at arbejde for et endnu større og stærkere socialt engagement i og omkring Brøndby IF. Som klub og fanscene har vi et kæmpe potentiale for at gøre en forskel for dem i blandt os, der har allermest brug for det. Sammen kan vi skabe en positiv forandring og samtidig styrke det unikke fællesskab, der binder os sammen som brøndbyfans. 

Fanafdelingen har over årene lavet en række gode tiltag, men for mig er der stadig meget vigtigt arbejde forude – og det håber jeg at kunne få lov til at blive en del af sammen med den øvrige bestyrelse.

Nicklas Lagerstorf, nuværende bestyrelsesmedlem. Genopstiller.
Valgt til bestyrelsen til GF i 2019, udtrådte i 2020, men blev valgt ind igen til GF i 2021, 2022 og 2023.

Twitter: https://twitter.com/nicklaslager

Forhold til Brøndby IF
Jeg er 30 år gammel, har været Brøndbyfan hele mit liv, og de sidste ca. otte år har jeg haft æren af at være capo på Sydsiden. Jeg var også med til at starte Fanafdelingen for år tilbage. På trods af min forholdsvis unge alder har jeg oplevet en hel del i Brøndbys fanmiljø.

I mere end 12 år har Brøndby fyldt nærmest alt i mit liv. Jeg har rejst Danmark og Europa rundt for at yde det maksimale, jeg kunne, for vores alles klub. De fleste af kampene har jeg ”set” med ryggen til banen.

Kærligheden til Brøndby IF har jeg fået ind med modermælken. Udover mine forældres opdragelse har jeg også fået et tæt forhold til klubben via min egen ”karriere”. Fra jeg var 11 til 17 år spillede jeg i Brøndby, og jeg har en enorm kærlighed til moderklubben og hele foreningslivet omkring den.

Motivation for at stille op
Jeg ønsker at arbejde for et endnu større og stærkere socialt engagement i og omkring Brøndby IF. Som klub og fanscene har vi et kæmpe potentiale for at gøre en forskel for dem i blandt os, der har allermest brug for det. Sammen kan vi skabe en positiv forandring og samtidig styrke det unikke fællesskab, der binder os sammen som brøndbyfans. 

Fanafdelingen har over årene lavet en række gode tiltag, men for mig er der stadig meget vigtigt arbejde forude – og det håber jeg at kunne få lov til at blive en del af sammen med den øvrige bestyrelse.

Nicolai Bryde Nielsen, nuværende bestyrelsesmedlem. Genopstiller.
Valgt til bestyrelsen til GF i 2022 og 2023

Twitter: https://twitter.com/NicolaiBrydeNie

Instagram: https://www.instagram.com/livetsomgroundhopper/

Forhold til Brøndby IF
Brøndby IF har været en stor del af mit liv, ja næsten hele mit liv siden jeg for første gang satte mine ben på Brøndby Stadion i start-90’erne.

Siden den dag er det blevet til mere end 800 kampe på tribunerne for klubben rundt i Danmark og udlandet.

Brøndby IF er for mig en livslang kærlighedshistorie, som også har sine bump på vejen. De første årtier brugte jeg utallige ugentlige timer på tribunelivet, men de senere år er jeg gået mere aktivt ind i kampen mod det moderne fodboldmonster, som ramler ind over fodbolden i de her år.

Motivation for at stille op
Jeg er en kæmpe fodboldromantiker, men ved også at økonomien i fodboldverden er et vigtigt parameter. Men det skal balanceres med udgangspunkt i klubbernes værdier. Ingen klub er tjent med at sælge ud, for mulig kortvarig succes og mulig gældsættelse.

I min verden er pengene til for fodbolden, og ikke modsat hvor fodbolden er til for pengene. Vi er en fodboldklub og ikke et investeringsprodukt (firma) som i andre brancher.

Vi har de seneste år set Multi Club-ejerskaber, overtage mange klubber, og drevet nogle af de klubber til ruiner for andre klubbers succes i samme koncern. Multi Club-ejerskaber i fodbolden bør forbydes.

De sidste to år har jeg siddet i fanafdelingsbestyrelse og stiller op igen i år.

Kæmp for det du elsker.

Ike Topp-Danielsen, nuværende bestyrelsesmedlem. Genopstiller.
Valgt til bestyrelsen til GF i 2023

Forhold til Brøndby IF
Til daglig arbejder jeg i fagbevægelsen, og er bosiddende i Vallensbæk Strand. Jeg er kommet fast på Stadion siden 1997. Siden 2014 har jeg været en fast del af Svinget.

Jeg er i skrivende stund valgt til Fanafdelingens bestyrelse, og været medlem siden den stiftende generalforsamling i 2019.

Motivation for at stille op
Jeg genopstiller som bestyrelsesmedlem til Fanafdelingen, da min mission med at få udbredt Fanafdelingens vigtighed for hele Brøndbys fanbase ikke er slut. Fanafdelingen er en helt unik forening som allerede har skabt resultater, men vi må ikke tro at det stopper ved Værdiaftalen, nye kampe skal kæmpes. Det må aldrig blive en sovepude at være engageret brøndbyfan.

Jeg går til valg med følgende 3 fokus punkter:

  • Vi skal have flere medlemmer i Fanafdelingen
  • Vi skal have flere brøndbyfans til at føle sig inkluderet i Fanafdelingen
  • Vi skal samlet gøre Fanafdelingen endnu mere indflydelsesrig både i Brøndby, men også på landsplan.

En stemme på mig, er en stemme på en energisk og dynamiske mand, som altid sætter fællesskabet over egen vinding.

Sara Schou Holm, nuværende bestyrelsesmedlem. Genopstiller.
Valgt til bestyrelsen til GF i 2023

Twitter: https://x.com/SaraBabaSnegl

Forhold til Brøndby IF
Mit forhold til Brøndby IF begyndte for alvor i 2004, hvor jeg fik mit første sæsonkort. Siden da har jeg været fast inventar på Brøndby Stadion sammen med min far, min lillebror og mine venner. På den måde kan man vel sige, at det at skulle på stadion hver eller hver anden uge, er noget af det mest stabile i mit liv de seneste 20 år. Måske det er derfor, at Brøndby betyder enormt meget for mig.

For to år siden var jeg med til at starte BrøndbyDamer, hvor jeg i dag er bestyrelsesmedlem. Foreningen har til formål at få flere kvinder på stadion og samtidig danne rammen for et bredt fællesskab, der rummer og spejler mange forskellige mennesker.

Til daglig arbejder jeg med kommunikation i fagbevægelsen. Tidligere har jeg i fem år arbejdet i en frivilligt drevet børne- og ungeorganisation. Jeg er derfor vant til at se, hvordan frivillighed kan drive fantastiske projekter, og hvordan det samtidig kan danne rammen for meningsfulde fællesskaber.

Motivation for at stille op
For mange Brøndbyfans er Brøndby IF en form for anker: Når livet kører på skinner, er Brøndby prikken over i’et. Når livet er hårdt, er Brøndby et lyspunkt.

Jeg tror, at det forhold til en fodboldklub kommer af, at vi alle sammen grundlæggende står for de samme værdier. Min motivation for at stille op til Fanafdelingens bestyrelse bunder i de værdier og det at kæmpe for dem i den tid, der kommer.

Det handler om at sikre en form for ejerskab, hvor vi kan se os selv i det, og hvor vi værner om det, vi har, og det vi står for. Det handler også om at bygge videre på de fællesskaber, der er i og omkring Brøndby IF – om velgørenhed forankret på Vestegnen, om bedre inklusion for alle på stadion og om nye arrangementer, som sætter streg under, at der er mere, der samler os, end som skiller os ad.

Carsten Sloth, nuværende bestyrelsesmedlem. Genopstiller.
Valgt til bestyrelsen til GF i 2023

Twitter: https://x.com/CarstenSloth

Forhold til Brøndby IF
Jeg er født og opvokset 500 meter fra Brøndby Stadion, og jeg er kommet der siden, jeg var dreng. Når man er en fodboldglad dreng i Brøndbyvester, så er det helt naturligt, at Brøndby IF kommer til at fylde en stor del af ens hverdag, og det har det gjort for mig siden 1990’erne. De seneste mange år er det foregået fra fast plads i “det gamle sving” i tårn 31/32 og på et hav af udebaneture i ind- og udland.

Motivation for at stille op
Jeg genopstiller til bestyrelsen, fordi jeg gerne vil fortsætte det arbejde, der er blevet lavet det seneste halvandet års tid. 

Sidste generalforsamling stillede jeg op med et fokus på en kritisk tilgang til ejerskabet, og behovet for dette mener jeg ikke er blevet mindre på trods af den indgåede værdiaftale.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg helst havde set en aftale, der rakte videre end hvad vi endte med, og det er derfor også en prioritet for mig, at vi i Fanafdelingen opretholder en kritisk omend konstruktiv dialog med klubben i alle henseender. 

Arbejdet, der blev udført i forbindelse med aftalen, er ikke slut, og det er vigtigt, at vi kontinuerligt udfordrer ejerskabet. Det skylder vi både vores klub, vores historie og de generationer af brøndbyfans, der skal komme efter os.

Brian Iversen, Ikke i bestyrelsen. Opstiller.

Twitter: https://twitter.com/BrianIversen

Forhold til Brøndby IF
Jeg hedder Brian Iversen, er 52 år, og bor i Kolding med min hustru og vores 2 teenagedrenge.

Jeg har været fan af Brøndby IF siden start-halvfemserne hvor vi var en flok unge vestjyder der begyndte at tage til Brøndbys udekampe på Fyn og i Jylland. Jeg har i sandhed været vant til alt det sjove. Siden kom der en periode med meget arbejde, og så en anden med små børn, hvor Brøndby var noget jeg fulgte på tv, men kærligheden rustede ikke.

Da drengene blev store nok, skulle de selvfølgelig med på stadion. Med drengenes opbakning var det lidt lettere at forklare turene, nu har den store og jeg sæsonkort, og ser så mange kampe som muligt fra Sydsiden øvre.

Jeg meldte mig ret tidligt ind i Fanafdelingen, men den store interesse for fanpolitik blev først vakt med værdidebatterne, og sidenhen forløbet omkring det nye ejerskab og værdiaftalen.

Jeg er træner for et u16 8mands hold i c-rækken (den findes!), og til hverdag arbejder jeg i en tysk koncern, hvor jeg er Head of IT Projects & Operation (de kan godt lide titler).

Motivation for at stille op
Det var min opfattelse at debatten omkring ejerskabet var lidt ensidig, og at der manglede en stemme til at repræsentere de knap-så-aktive fans derude. Derfor stillede jeg op til sidste generalforsamling, og fik flotte 35 stemmer, som dog langt fra var nok til at komme ind.

Men et frø var sået, og mange snakke med Martin Flink med flere, og en twitter-afstemning senere opstod Tårn 64. Netop for at repræsentere de fans der ikke (vælger) at komme til orde.

Hvis jeg bliver valgt til bestyrelsen, vil jeg særligt arbejde for at få så mange medlemmer af FA som muligt, fordi jeg mener at det giver det bedst mulige mandag for bestyrelsesrepræsentanten.

Vi skal have sikret en bred repræsentation af fans i FAs bestyrelse (ændring af vedtægter omkring afstemningen), og vi skal gøre det lettere for alle at deltage i den demokratiske proces (undersøge om det er muligt at deltage digitalt på generalforsamlingen).

En fan, er en fan, og vi skal holde fast i at Brøndby IF er hele Danmarks klub!

Kristian Weise, Ikke i bestyrelsen. Opstiller.

Twitter: https://twitter.com/kristianweise

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kristian-weise-4683b9a9/

Facebook: https://www.facebook.com/krsweise

Forhold til Brøndby IF
Jeg har været Brøndbyfan og kommet på stadion i 30 år. Sammen med min bedste ven i skolen cyklede jeg til stadion så tit jeg kunne, blev medlem af Brøndby Support og fik sæsonkort til Faxe Tribunen (Sydsiden i dag). Inden jeg blev 18 havde jeg også købt aktier i Brøndby If – for jeg syntes, og synes stadig, at det var fantastisk, at man som fan kunne eje lidt af den klub, man støttede.

Selvom det startede med et nederlag (1-2 mod Arsenal i 1994), var jeg så heldig, at 90’ernes mesterskaber og Europa-togter var det, der formede mine forventninger til klubben: vi skulle være nr. 1 og udfordre de store.

Siden da har de sportslige (og økonomiske) skuffelser været flere og flere, men kærligheden til klubben kun vokset. Det er værdierne, fællesskabet og menneske omkring den, der betyder mest for mig, og som er det, der gør Brøndby til Brøndby. Og det skal vi fastholde.

Men selvom det er tilfældet, er jeg alligevel nok først helt tilfreds når vi hvert år kæmper med om at være nr.1.

Motivation for at stille op
Jeg vil gerne være med til at sikre, at Brøndby også i fremtiden er fællesskabets klub. At vi ikke ender med få ejere, der ikke interesserer sig for klubbens historie eller idrætsforeningen og dens mange frivillige. Og at vi er en klub, der har plads til alle, spiller en vigtig rolle på Vestegnen og tager et socialt ansvar.

På baggrund af mit kendskab til økonomi, regnskab, finansmarkeder og kapitalfonde har jeg den seneste tid haft en god dialog med Fanafdelingen om klubbens økonomi og hvad GFH kan tænkes at gøre med den. Den vil jeg gerne styrke.

Konkret vil jeg gerne bringe min viden og erfaring spil, og være med til at kigge GFH efter i sømmene. Og ikke mindst være i dialog med dem og ledelsen om, hvordan klubben drives sundt og sikrer den bedste opbakning herhjemme.

Jeg vil arbejde for, at klubben har et bredt ejerskab, der forstår den og vil den, og at vi som fans fortsat kan eje en del af den – og at så mange som muligt gør det. Så vi kan bevare og udvikle vores Brøndby IF.

Martin Flink, Ikke i bestyrelsen. Opstiller.

Twitter: https://x.com/MartinFlink

Forhold til Brøndby IF
Jeg har fulgt Brøndby siden slutningen af 1980’erne, hvor det var det store danske hold, jeg kunne se på TV ude på Vestsjælland. Da min familie flyttede til Vestegnen i 1993, begyndte jeg at spille fodbold i klubben og kom meget på stadion i 1990’erne.

Flytninger og en støt voksende familie betød, at jeg i en årrække ikke kom så ofte på stadion. De senere år er jeg igen blevet fast inventar og i stigende grad med en eller flere af mine døtre.

Der er også blevet mere tid til frivilligt arbejde. Jeg var med til at løbe fanfællesskabet Tårn64 i gang, og jeg er næstformand i FodboldForening Brøndby, hvor vi arbejder for at sikre fansenes indflydelse på det ejerskab, der følger efter GFH. Når min aldrende krop tillader det, har jeg det seneste års tid også spillet lidt med Brøndbys old boys-hold.

Jeg er journalist og har i 20 år beskæftiget mig med erhverv, økonomi og politik både i organisationer og på JP og DR, hvilket har givet mig et stort fagligt og personligt netværk.

Motivation for at stille op
GFH’s ejerskab motiverede mig til at blive aktiv i fanmiljøet ud fra tilgangen om, at vi ikke kan ændre på virkeligheden, men vi må prøve at få det bedste ud af det, der sker nu og i fremtiden.

Det er vigtigere end nogensinde, at fans har indsigt i, viden om og indflydelse på det, klubejere gør. Derfor er en stærk Fanafdeling afgørende for at varetage sin vagthunde-funktion til gavn for både fans og klubben.

Medlemmer kommer ikke af sig selv, og antal betyder noget, hvis man vil have gennemført sine ønsker. I bestyrelsen vil jeg arbejde for, at FA vokser, så foreningen fortsat vil stå stærkt ifht. ejerne, klubben og omverdenen som en central aktør.

Når fodboldfans går sammen, kan de flytte mange ting. Jeg vil derfor også lægge kræfter i det fan-politiske arbejde, FA igangsatte i sin seneste handlingsplan.

 

Skrevet af

Spred ordet